Wat ik je toewens voor 2017

2016 zit erop… het was een bewogen jaar voor de wereld. Laten we hopen dat 2017 een positief jaar mag worden!

Voor mezelf rond ik 2016 af als een jaar van mezelf vinden in mijn dagelijkse activiteiten: de start van mijn praktijk als gezondheidscoach, het verderzetten van mijn danscarrière en het vinden van gezonde manieren om om te gaan met moeilijke momenten en stress.

handlettering op raamDit jaar herontdekte ik mijn liefde voor het schrijven. Daarnaast breidde ik ook mijn kennis van mindfulnesstechnieken uit, en leerde mezelf daardoor weer wat beter kennen. Mijn meest recente ontdekking is het ‘handletteren’: het maken van handgeschreven composities, zoals de nieuwjaarwensen hierboven.

Het creatief bezig zijn haalt je uit je hoofd en kan je in een ‘flow’ brengen: je bent niet bezig met de tijd en de gedachtenmolen valt even stil. Bovendien zijn de dingen die je graag doet vaak ook de dingen die je goed kan. Dit geeft je een goed gevoel en een groter zelfvertrouwen. Ga ernaar op zoek!

Dat is ook een deeltje van mijn nieuwjaarswensen. Ik wens je het allermooiste, en de goesting om er onvermoeibaar naar op zoek te gaan. Want terwijl het leven vol zit met mooie momenten en waardevolle ervaringen, is het wel belangrijk er voor open te staan. Het geluk zit soms in een klein hoekje…

praktijkruimte Innerlijke RustMet die instelling begin ik met veel goesting aan 2017. Mijn privé-praktijkruimte is bijvoorbeeld helemaal vernieuwd. Het lijkt er nog rustiger geworden te zijn, en het is een plekje waar ik ook alleen graag vertoef.
Naast de groepspraktijk in Overijse, waar ik deel van blijf uitmaken, kunnen afspraken nu dus opnieuw in Huldenberg plaatsvinden.

Het eerstkomende evenement waar ik volop naar toeleef is de workshop: “Goede voornemens (waar)maken”. Deze gaat op 17 januari door in CC Den Blank, er zijn nog plaatsen 😉
Ik merk rondom mij dat sommige mensen ieder jaar opnieuw goede voornemens maken, terwijl anderen resoluut vinden dat het onzin is. “Dat komt toch nooit uit”, hoor je dan. Terwijl dat een uitspraak is die je nu juist van een droom of een wens zou verwachten…

Net voor Kerstmis kreeg ik een telefoontje van radiozender Joe, om het even te hebben over het over-eten tijdens de feestdagen. Om het interview af te sluiten vroeg Raf van Brussel me of ik zelf voornemens had voor het nieuwe jaar. Ik had er toen nog niet echt over nagedacht. Hoewel de vraag me dus wat overviel, kwam spontaan het antwoord dat ik nog twijfelde tussen meer werken en minder werken. Het evenwicht zoeken tussen me volop ‘smijten’ in het uitbouwen van mijn praktijk, en het vinden van rust.

Dat wens ik iedereen toe: de drive om volop te gaan voor wat je wil verwezenlijken, samen met momenten van innerlijke rust. De nodige veerkracht om te balanceren tussen het positieve aspecten en de onvermijdelijke moeilijke momenten. Zo kunnen we evenwicht vinden, aanvaarden, loslaten en gewoon… zijn.

Heel graag tot binnenkort!

 

Ik ben Queenie Degruytere, gezondheidscoach in de Druivenstreek.

Als coach help ik je bij het maken van positieve veranderingen in je leven. Je kan bij mij terecht voor begeleiding rond een evenwichtige levensstijl, meer beweging, mindfulness en zelfvertrouwen.

Voor meer info, contacteer me via info@innerlijkerust.be of 0479 37 49 62

 

You may also like